De 7 voordelen van een goede Bootcamp Training!

Vele mensen vragen mij vaak wat het nut is van een Bootcamp training. Daarbij leg ik vaak uit dat je juist met een goede Bootcamp training alle spiergroepen, in een zo kort mogelijke periode aanspreekt. En je zo dus meer calorieën en of vet verbrand. Dit in verhouding met de reguliere trainingen op een sportschool. Waar vaak wordt gekozen voor één van de vele cardio apparaten.

Want wanneer je alléén op de cardio apparaten actief bezig bent. Dan verbrand je gewoon minder calorieën dan wanneer je aan een Bootcamp training mee doet. Want stel jij bent 30 tot 45 minuten flink aan het wandelen op een loopband. En dan bedoel ik echt flink wandelen. Dan verbrand je ongeveer tussen de 200 – 300 calorieën. Wanneer jij 30 – 45 minuten een Bootcamp training volgt. Dan kan je calorie verbranding oplopen tot wel 500 calorieën. En natuurlijk ligt het geheel aan de training. Maar de kracht van een goede Bootcamp training is dat je met een paar bodyweight oefeningen meer spieren aanspreekt, dan dat je alléén aan het wandelen bent.

Oké ik zal je nu de 7 voordelen gaan geven, waarom ook jij aan een Bootcamp training mee zou moeten gaan doen. Start the engine........

 

Al jouw spieren worden in één training getraind!

Wanneer je bijvoorbeeld een burpee op een goede manier uitvoert. Dan zal je meerdere spieren in je lichaam gaan trainen. Je kunt dan denken aan je gehele core, de rug spieren, borstspieren, beenspieren, armspieren en nog veel meer. En dat slechts met één oefening. Doordat je deze oefening vaker uitvoert zal je nooit één van je grote spiergroepen in je lichaam overslaan. En zorg je er zo dus voor dat je bijna alles in één keer traint.

 

Voordelen wanneer jij al langer Bootcamp trainingen volgt!

Wanneer jij al gevorderd en zo dus bekend bent met een goede Bootcamp training. Dan zal je merken dat je met de vele verschillende oefeningen sterker wordt. Maar vooral ook in de rug spieren. Hierdoor zal je dus minder snel rug klachten krijgen in de toekomst. Of afhankelijk van de klacht, rug klachten kunnen gaan verminderen.

Zoals al gezegd worden in Bootcamp trainingen verschillende bodyweight oefeningen gedaan. Waarmee je meerdere spieren in één keer traint. En zullen alle omliggende kleinere spieren ook mee getraind gaan worden. Waardoor jou lichaam nog sterker word.

 

Jij zult meer vet gaan verbranden dan dat je ooit hebt gedaan!

Met een Bootcamp training train je zoals gezegd meerdere spiergroepen in één trainingssessie. Je traint dan vaak ook alléén met je eigen lichaamsgewicht. Maar door de variatie in de trainingen kunnen je spieren nooit gaan wennen aan een bepaalde training. Denk nog maar eens aan die loopband. Wanneer jij één en dezelfde beweging blijft doen in jouw workout. Dan zal jou lichaam daar aan gaan wennen. En in een soort normale veilige modus gaan. En dit niet meer zien als een workout. Maar als iets normaal, waardoor er minder vet verbrand zal gaan worden.

Wanneer de training kort en explosief is. Of wanneer je bijvoorbeeld in één training meerdere oefeningen achter elkaar gaat uitvoeren op tijd of op herhalingen. Wat denk je dat je lichaam dan zal gaan doen. Je hartslag is vele malen hoger en dan weer lager in rust. En zal je lichaam op deze manier continue geprikkeld gaan worden. Zal deze nog in de normale modus gaan. Nope, je lichaam moet continue aan het werk en zal zo dus elke keer bezig zijn met calorie en of vet verbranding.

 

Wat betekent Bootcamp voor jouw spieren!

Wanneer jij wekelijks 1 of 2 keer actief mee gaat doen aan een Bootcamp training. Dan zal je merken als vrouw, dat je lichaam mooiere slanke sterke spieren aan het vormen is. En dat je lichaam zelfs 12 uur na een training, nog vet aan het verbranden is. Dit noemen ze het Afterburn Effect. En vrouwen wees niet bang, dat je er straks bij loopt als een bodybuildster. Vrouwen maken minder testosteron aan dan mannen. Waardoor je minder snel een super gespierd lichaam zal gaan ontwikkelen. Oké wanneer jij elke dag 2 maal per dag in de halterbanken hangt en met supplementen je voeding aanpast. Dan zou een vrouw een mogelijkheid hebben om er als een bodybuilder uit te komen zien.

Voor mannen bestaat er de mogelijkheid om een super strak atletisch figuur te ontwikkelen. Waarom atletisch kan je jezelf afvragen. Ik mag aannemen dat wanneer jij een man bent jij ook niet opzoek bent naar een methode om er als een bodybuilder uit te komen zien. Wanneer dit wel het geval is, skip dan deze pagina en schrijf je direct in op de eerste beste sportschool bij jou in de buurt. En train 5 dagen per week met gewichten. Maar ben jij wel opzoek naar een methode om wat gespierder te worden. Dan is een Bootcamp training zeker iets voor jou. Doordat wij meer mannelijke testosteron aanmaken, bestaat er de mogelijk om grotere spieren te ontwikkelen. En zo een gespierder atletisch lichaam te krijgen.

 

Fysiek zal je meerdere malen sterker gaan worden!

Wanneer jij met regelmaat een Bootcamp training volgt. Dan zal je fysiek een enorme boost gaan krijgen. Doordat je in de diverse trainingssessies je lichaam in alle opzichten zal gaan ontwikkelen. Zal je fysiek sterker gaan worden. Ik heb al net even aan je uitgelegd dat je niet alléén je grote spieren traint. Maar ook de kleine omliggende spieren. Hierdoor zal al jou spieren nog beter met elkaar gaan samen werken. En je zo fysiek enorm veel sterker gaan maken.

 

Mentaal zal je jezelf meerdere malen gaan overtreffen.

In een goede Bootcamp training zal jij jezelf elke keer gaan overtreffen. Hierdoor zal je mentaal vele malen sterker gaan worden. En jou het gevoel gaan geven dat jij alles aan kan. Je voelt het in elke vezel van jou lichaam. Ook wanneer je even boodschappen aan het doen bent, op het werk, of wanneer jij gewoon aan het stofzuigen bent. Je voelt je gewoon goed, je bent minder gestrest. En je hebt weer het gevoel dat je gewoon alles aan kunt. Hoe zou jij dat vinden, jezelf weer op nieuw te vinden. Je nog beter te gaan voelen dan dat je nu al doet. Het gevoel hebben dat je alles aan kan. Ik weet wel jou antwoord denk ik.....

 

Een Bootcamp training werkt super motiverend!

Stel jij bent elke week actief bezig met een groep enthousiastelingen die allen hun eigen doel hebben. En die jou helpen om elke keer weer het onderste uit de kan te halen. Hoe zou jij dat vinden om in zo'n groep actief te kunnen zijn. Een Bootcamp training is niet alléén voor jezelf maar voor iedereen. We helpen elkaar te motiveren en te inspireren. Stel jij moet net die laatste set er uit persen. Je hebt het zwaar en wilt opgeven. Hoe zou jij het dan vinden dat al jou mede cursisten, jou met opbeurende woorden gaan steunen. En net zo graag als jij, willen dat jij ook slaagt en je workout kan gaan afronden. Zou dit niet fantastisch zijn.

 

Interesse in een Bootcamp training?

Zoals je hebt gelezen heeft een Bootcamp training enorm veel voordelen. Heb jij nu ook interesse in een Bootcamp training. Klik dan even op Bootcamp Maarssen of op Bootcamp in Op Buuren. En geef je snel even op!

Gratis Nieuwsbrief

Best Bekeken Artikelen