Kan je met Touwtje Springen Afvallen?

Ik weet niet of jij vroeger als kind met al je vriendinnen of vrienden aan het touwtje springen was. Maar ik kan je vertellen, wij wel. En dit was super leuk om te doen! (Ik ben nog van de buiten speel generatie, dat thuis moest komen wanneer de lantaarn palen aangingen hahaha)

Later toen ik actief ben gaan boksen en kickboksen, kwam ik het fenomeen Springtouwen weer tegen. Maar liet ik dit liever links liggen, dan dat ik er serieus mee aan de slag ging. De reden hiervoor was dan ook simpel. Het is best pittig, en ik wilde op mijn jonge leeftijd meer gaan knallen in een iets andere vorm zeg maar. Ik was toch al in topvorm!

Oké, ik weet niet of jij in het verleden wel eens hebt touwtje gesprongen hebt. Maar één ding is zeker dit is echt een aanrader. En zeker wanneer je sneller de vetverbranding wilt gaan stimuleren! In onderstaand artikel zal ik jou meer gaan vertellen over de voordelen van het Touwtje Springen. En hoe ook jij met deze fitness oefening kunt gaan afvallen!

 

Wat zijn dan de voordelen van het Touwtjespringen?

Heb jij wel eens een sprintje getrokken! Of ben jij die ene hard hardloper, dat gemiddeld min. 10 kilometer per uur loopt. Dan kan ik je vertellen dat touwtje springen qua calorie verbranding, heel dichtbij dit soort sportactiviteiten komt.

Stel jij weegt 60 kilo en jij gaat 10 minuten touwtjespringen. Dan kan je tussen de 90 en 100 calorieën gaan verbranden. Geheel afhankelijk hoe je gaat touwtjespringen. Want wanneer je touwtjespringt verbrand je ongeveer 9 calorieën per kilo lichaamsgewicht per uur! Dit is 0,15 calorieën x minuten x kilo lichaamsgewicht. Wanneer je iets zwaarder bent of als man. Dan verbrand je nog meer! Reken maar eens uit.

Stel dat jij elke dag 20 minuten touwtje gaat springen en je weegt dus 60 kilo. Dan kan je dus op deze manier tussen de 180 – 200 calorieën gaan verbranden. En dan heb ik het nog niet over de wijze van touwtje springen. Want wanneer je wat coole moves erbij gaat doen, dan loopt de calorie verbranding alléén nog maar op. En dat met slechts 20 minuten!

Verder zal jouw conditie enorm gaan verbeteren, en zelfs je houding een betere vorm gaan krijgen. Je zult na verloop van trainingsminuten rechter gaan staan. Je buikspieren en core zullen zich beter en strakker gaan ontwikkelen, omdat je elke keer je buikspieren automatisch aanspant wanneer je springt. En zo zijn er nog veel meer voordelen van het touwtje springen.

 

Oké hoe kan ik er dan bij gaan afvallen!

Wanneer we willen gaan afvallen. Dan weet iedereen wel dat we meer calorieën moeten gaan verbranden dan dat we verbranden op één dag. Dus een gezond voedingspatroon is essentieel om sneller af te slanken. Maar je zult begrijpen wanneer je gezonder gaat eten. Je zo dus al minder calorieën zal nuttigen. Wanneer jij er ook nog eens elke dag 10 – 20 minuten erbij zal gaan touwtjespringen. Dan zal je zeker sneller gaan afslanken. Een win win situatie denk ik dan!

 

Oké hoe moet ik beginnen!

Bovenstaand heb ik voor jouw op Youtube een training gemaakt die jij direct kunt gaan uitproberen. Probeer voordat je aan deze training begint 30 sec. achter elkaar te springen. Het maakt niet uit wanneer je dit niet direct lukt. Ik weet, het kan zo nu en dan eens frustrerend werken als het touw elke keer vast loopt tegen de voeten. En zeker wanneer je vermoeid begint te raken. Maar geloof mij de aanhouder wint en oefening baart kunst.

Dus probeer samen met mij 30 sec. achter elkaar te jumpen. Wanneer dit lukt start dan de gehele training. En probeer deze in zijn geheel af te ronden.

Mocht je nog meer willen weten hoe touwtjespringen ook jouw kan gaan helpen naar een strakker lichaam! Dan kan ik ook diverse trainingen voor je schrijven en gaan we samen aan de slag. Interesse neem dan geheel vrijblijvend even contact met mij op voor meer informatie!

Gratis Nieuwsbrief

Best Bekeken Artikelen