Boerenkool Stamppot

MET FETA, RODE UI EN CASHEW NOTEN

Boerenkool Stamppot met Feta en rode Ui

  • Aantal Personen 4
  • Bereidingstijd 35 minuten
  • Uw Voedingscoach: Joël Heijmans

In dit artikel ga ik jou een heerlijke variatie meegeven op onze oud Hollandse boerenkoolstamppot. In veel diëten worden de stamppotten juist verbannen. Doordat er in deze gerechten juist veel aardappelen worden gebruikt. En laten aardappelen nu net veel koolhydraten bevatten.

Oké, ikzelf ben van mening dat je best wel zo nu en dan een oud Hollandse stamppot kunt gaan eten. Ook wanneer je juist wilt gaan afvallen. Maar vergeet inderdaad niet wanneer je midden in een dieet zit, je op deze manier meer energie binnen krijgt. En zeker wanneer je aardappelen consumeert!

Dus voor diegene onder ons die juist onwijs zin hebben in een stamppot tijdens hun dieet. Dan heb ik een heerlijke variatie ontwikkeld. Waar je gewoon zonder zorgen lekker van kunt gaan genieten.

En jij zo in je dieet op deze manier dus lekker kunt gaan variëren. Je bent toch een Nederlander of niet! En no worries ik heb de aardappelen vervangen door totaal iets anders. Wat grappig genoeg nog meer smaak aan deze boerenkool stamppot zal gaan geven.

Oké laten we snel van start gaan met deze heerlijke boerenkoolstamppot met Feta en rode Ui.

 
AANTAL PERSONEN

3 - 4
 

BENODIGDHEDEN

  • 1 grote Pan
  • 1 koksmes
  • 1 snij plank
  • 1 koekenpan
 
INGREDIËNTEN

  • 500 gram witte bonen blik
  • 200 gram gesneden boerenkool
  • 4 rode uien
  • 2 tenen knoflook
  • 75 gram feta (Lidl)
  • 2 el grove mosterd
  • 4 el cashewnoten (grof gehakt)
  • 4 el olijfolie
  • 1 el gedroogde dille
  • Peper en zout
 

BEREIDINGSWIJZE


Zet een grote pan met water op het vuur met een grote hoeveelheid water. En breng dit aan de kook. Voeg vervolgens de boerenkool toe en kook deze even in 10 min. beetgaar. Voeg de laatste minuut even de bonen toe aan de boerenkool. En giet de boerenkool met de bonen even af.

Snij ondertussen de rode uien in grote ringen en snij de knoflook in kleine stukken. Bak deze in de koekenpan met wat olijfolie in 2 minuten gaar. Snij vervolgens de cashewnoten in stukken.

Voeg de uien en knoflook toe aan de boerenkool en witte bonen. En voeg daarbij nog wat olijfolie toe en pureer tot een stamppot.

Voeg de kruiden, mosterd en cashewnoten toe aan de boerenkool. En verkruimel de feta er nog even bij. Roer/pureer alles nog even goed door. Breng verder op smaak met wat peper en zout!

Schep een deel boerenkoolstamppot op een bord en garneer af met de grof gehakte hazelnoten
 

Bon Appetit!



Zoek jij een beetje hulp met het zoeken naar de juiste gezonde voeding. Of wil jij betere resultaten gaan krijgen met sport en voeding. Neem dan vandaag geheel vrijblijvend contact met mij op via onderstaande buttons!
 

UW VOEDINGSCOACH

Oprichter en Eigenaar

Oprichter en Eigenaar

Joël Heijmans
Button

Connect met mij!