Bootcamp Informatie

WAT IS BOOTCAMP EN WAT KAN DIT VOOR JOU GAAN BETEKENEN

Bootcamp Informatie

  • 08:00 AM - 22:00 PM
  • Maandag tot Zaterdag
  • Trainer: Joël Heijmans


BOOTCAMP HISTORIE VAN BODYWEIGHT WORKOUT

Bodyweight Workout.nl is met haar aanbod groepslessen, binnen 1 jaar een serieuze aanbieder geworden in de regio Utrecht, Maarssen, Op Buuren en Omstreken. Zo verzorgen wij gemiddeld per week zo'n 8 lessen in Maarssen dorp, Op Buuren en Tuindorp in Utrecht.

Kortom, wij zijn dan ook in één jaar tijd enorm gegroeid. En verzorgen wij elke week met heel veel passie en plezier, diverse Bootcamp lessen bij jou in de wijk! Natuurlijk hebben wij ook ambitie en zouden wij graag willen gaan uitbreiden naar Vleuten, de Meern, Breukelen en Leidsche Rijn. En zullen we snel een sollicitatie procedure gaan starten om de juiste bootcamp instructeur binnen onze organisatie te verwelkomen!


MAAR WAT IS DAN BOOTCAMP EN WAT KAN DIT VOOR JOU GAAN BETEKENEN!

Bootcamp Trainingen komen van origine uit het leger. In het leger moesten de soldaten snel en effectief in shape gebracht worden. Om zo elke missie succesvol mogelijk te kunnen gaan afronden. In deze effectieve trainingen werden vooral alledaagse elementen en spullen gebruikt. En dus geen duur of moeilijk te gebruiken fitness apparatuur.

In elke Bootcamp training zijn er met name de Bodyweight oefeningen die een hoofdrol spelen. En vooral in groepsverband worden uitgevoerd. Deze trainingen worden tot de dag van vandaag gecombineerd met stormbanen, loopgraven en andere alle daagse spullen. Maar met name de buitenlucht en de daarbij horende seizoen invloeden zijn een totale verandering in vergelijking met het regulier trainen in een sportschool. Want een training bij 25 graden is totaal anders dan een training bij -5 graden.


ONTWIKKELING BOOTCAMP IN NEDERLAND

De Bootcamp instructeur van vandaag is geen oud generaal uit het leger. Die vroeger de Bootcamp trainingen in het leger verzorgde. Nee de Bootcamp instructeurs van vandaag zijn vaak gediplomeerde fitness trainers die deze trainingen aanbieden. En hebben dan ook de Bootcamp trainingen verder weten te ontwikkelen met bijvoorbeeld een weight bag, medicine ball, kettle bells of TRX systemen.

Hierdoor zijn deze Bootcamp trainingen die nu hedendaags volgt beter uitgebalanceerde trainingen geworden. Waarmee je snel en effectief resultaat zou kunnen gaan behalen.

Het maakt bij Bootcamp trainingen echt niet uit of je nu gewicht wilt verliezen. En of je deze trainingen nu wilt gaan volgen voor het verbeteren van je algehele conditie. Dit is dan ook gelijk de kracht en essentie van een Bootcamp training.

Een ander belangrijk voordeel van een Bootcamp training, is dat deze vaak in groepen worden aangeboden. Hierdoor zal jou motivatie met de andere cursisten worden verhoogd. En maakt dit voor veel mensen een unieke trainingservaring.
Momenteel zijn er in Nederland vele variaties die worden aangeboden onder het motto Bootcamp. Je kunt dan denken aan zwangerschap bootcamp, kickboks bootcamp hardloop bootcamp clinics en nog vele andere soorten vergelijkbare trainingen.


OKE, WAT KUNNEN DIT SOORT TRAININGEN VOOR JOU GAAN BETEKENEN?

Een Bootcamp training is eigenlijk ontwikkeld om in een zo kort mogelijke periode mentaal en fysiek sterker te worden. En dit is dan ook gelijk waarom Bootcamp trainingen zo succesvol zijn.

Wanneer jij een goede Bootcamp instructeur tot jouw beschikking hebt. Zal hij of zij jou mentaal sterker laten worden. En zal hij of zij jouw continue een grens willen laten opzoeken, om uiteindelijk deze grens voorbij te streven. Zodat jij bij elke training een overwinning kan behalen.

Zoals je zult begrijpen geeft dit jou mentaal een enorme boost. En sta jij elke keer weer te trappelen om de volgende Bootcamp training te willen komen volgen. Natuurlijk zijn Bootcamp trainingen ook succesvol, omdat ze uiteraard ook bijdragen aan de vetverbranding. En jij op deze manier zo sneller op gewicht zult kunnen gaan komen.


BOOTCAMP VERSUS REGULIER TRAINEN

Een Bootcamp training is ten opzichte van regulier trainen, een totale verandering. Met regulier trainen in een sportschool (met bijvoorbeeld gewichten), train je vaak alleen 2 – 3 spiergroepen die jij wilt aanspreken. En ga je de volgende dag vervolgens weer 2 -3 spiergroepen trainen.

Bij een Bootcamp training zal je in één training vaak alle belangrijke spiergroepen gaan aanspreken. Dit op verschillende niveaus en met verschillende methodes. Hierdoor zal jij en jouw lichaam continue op een andere manier geprikkeld gaan worden. Om zo jouw lichaam op de best mogelijke manier te kunnen laten trainen en te laten ontwikkelen.


CONCLUSSIE

Zoals je zult begrijpen, train je in een Bootcamp training alle spiergroepen. En zal je mentaal worden voorbereid om diverse kleine en grote doelstellingen te kunnen gaan realiseren. En omdat je ook nog in groepsverband aan het trainen bent, zal jouw motivatie zeker verbeterd gaan worden om vaker aan dit soort trainingen deel te kunnen gaan nemen.

Bootcamp trainingen kan je dus zien als een totaal programma waarmee jij het beste uit jezelf zult gaan halen. Of je nu gewicht wilt gaan verliezen of niet. Of je nu mentaal en fysiek sterker wilt gaan worden. OF alléén meer conditie wilt opbouwen. Bootcamp trainingen omvat alles wat jij nodig hebt.


INTERESSE IN EEN BOOTCAMP TRAINING?

Wil jij meer weten over Bootcamp Trainingen. Neem dan even via onderstaande buttons contact met mij op. Woon jij in Maarssen, Maarsenbroek, Op Buuren, (Oud) Zuilen in Utrecht. En wil jij een vrijblijvende proefles komen volgen. Klik dan even op Bootcamp Maarssen of op Bootcamp Op Buuren voor nog meer informatie en de locatie!
 

UW BOOTCAMP TRAINER

Oprichter en Eigenaar

Oprichter en Eigenaar

Joël Heijmans
Button

Connect met mij!

WIJ GEVEN MOMENTEEL LES IN UTRECHT, MAARSSEN EN OP BUUREN