Wil jij ook een platte buik?

Ontdek snel mijn simpele maar doeltreffende tips!

hoe krijg je sneller een platte buik

HOE KRIJG JE EEN PLATTE BUIK?

  • Geheimen van een platte buik
  • Leestijd 05 minuten
  • Uw Voedingscoach: Joël Heijmans

We zien het steeds vaker, allemaal prachtige mensen met heuse sixpacks op Instagram, Facebook, Google+ tot Youtube. We worden gebombardeerd met foto's en video's van alléén maar super fitte/strakke mensen. En het lijkt er wel op, dat iedereen tegenwoordig een sixpack of een slankere taille of buik heeft!
 
Oké geloof mij het merendeel heeft dit niet, en veel van deze mensen volgen dan ook de vele Youtube kanalen in de hoop er net zo uit te komen te zien, als die superman met ontbloot bovenlichaam of die super women met strakke lijnen en een prachtig achterwerk. Want ja wanneer hun zo zijn dat weten ze er alles van natuurlijk.
 
Ook de jeugd is momenteel erg gevoelig voor dit soort kanalen. En zouden we ons misschien moeten gaan afvragen hoe de jeugd hier in de toekomst op zal gaan reageren. Ikzelf beheer ook een Youtube kanaal, en krijg steeds meer vragen van kinderen die tussen de  9 – 12 jaar zijn. En willen weten, hoe zij ook een sixpack kunnen gaan ontwikkelen.

Hallo, ga lekker buitenspelen, sporten bij een sportclub en laat de tablet even lekker links liggen. Kinderen moeten op een leuke manier gaan sporten. Niet gaan sporten om het lichaam vorm te gaan geven. Dus sorry jongens en meisjes, en ik meen dit uit de grond van mijn hart. Het is echt nog niet belangrijk om nu al, als model door het leven te gaan. Je moet nog groeien, zowel fysiek dan wel mentaal.
 
Oké misschien begrijp je waar ik naar toe wil met dit artikel. Al deze mensen hebben wonder- middelen en of speciale trainingsschema's die jou kunnen gaan helpen. En jij als trouwe volger denkt, wauw dat wil ik ook. Daarbij zijn er ook vele bekende mensen die ineens in de sport bezig zijn. En met een Youtube kanaal vele mensen zullen gaan aantrekken. Dit alles voor een gezonder en strakker lichaam.
 
Ja, ik zeg het eerlijk ik ben echt wel jaloers op het feit dat deze bekende mensen soms miljoenen volgers hebben. (Ik heb een magere kleine 1500 volgers, waar ik heel blij mee ben) En zij hun kanaal zo commercieel gaan inzetten dat ze in combinatie met hun bekendheid, de zogenaamde geheimen prijs gaan geven. Waarmee jij een strakker en gezonder lichaam kunt gaan krijgen. Ik zal de laatste zijn die zegt dat dit niet slim is. Maar of de methodes die zij verkondigen kloppend zijn..........
 
Begrijp mij niet verkeerd er zijn ook vele Social Media kanalen (bekende mensen) die ook echt wel goede dingen verkondigen. Maar geloof mij, het merendeel is vaak toch echt onzin. Afvallen en of een strakker lichaam vraagt toch echt om een persoonlijke aanpak. Dit omdat iedereen toch net iets anders functioneert in het leven dan de slanke buurvrouw of die gespierde buurman van de overkant. Die alles kunnen eten, en nog steeds super slank en strak blijven.


IK HOOR JE AL BIJNA DENKEN, HOE KRIJG IK DAN DIE PLATTE BUIK!
 
De basis naar een slanke buik is inderdaad voor bijna iedereen hetzelfde. Maar uiteindelijk kom je op een punt dat de basis zijn werk niet meer doet. En je toch gerichter per persoon moet gaan bekijken wat hij of zij nog meer kan gaan doen. Op weg naar die prachtige buik of strakker lichaam!
 
Wanneer de basis bij mensen niet meer werkt kom ik als Personal Trainer om de hoek kijken. Om zo mijn cliënten gerichter te helpen naar een strakker en gezonder lichaam.

Hierbij is een specialistische kennis over voeding (diëtiek) en kennis over bewegings-oefeningen/vormen in welke vorm dan ook, toch echt essentieel. Ook ik kan je elke dag gaan adviseren om op slechts één salade te gaan leven. Dit om zo minder calorieën tot je te nemen. Waardoor je als een malle op een ongezonde manier zult gaan afvallen. Daarbij kan ik je ook nog adviseren om te gaan sporten als een superman of super women. Waarmee ik zeker weet wanneer ik je dit advies zou geven. Jij binnen twee dagen je super beroert gaat voelen, met alle gevaren van dien. En je jouw schoen gaan opeten, omdat je gewoon trek hebt! Voor de goede orde, dit is natuurlijk niet mijn advies!
 
Oké wat moet je dan wel gaan doen voor een slankere buik? En wat adviseer ik jouw en alle andere mensen in de beginfase (basis) om direct mee te kunnen gaan starten.
 
Voeding is ongeveer 70% van het succes op weg naar een plattere buik!

Suikers

We zeggen wel eens “ieder pondje gaat door het mondje”. En terecht.... Het is ook echt zo. Momenteel is de Nederlandse voedingsmiddelen industrie goed op weg, om vergeleken te gaan worden met die van Amerika. Er wordt veel meer suiker geconsumeerd en grotere porties gegeten of gedronken. Je kunt dan wel zeggen dat we steeds meer zijn gaan consumeren. Gemiddeld consumeren wij in Nederland zo'n 120 gram suiker (snelle koolhydraten) per dag. Terwijl ons lichaam slechts 20 tot 30 gram per dag nodig heeft.
 
Nu adviseer ik niet dat je gelijk suiker loos moet gaan eten. Maar minderen is toch echt wel essentieel om te kunnen gaan afslanken.

 
Vetten

Een ander belangrijk onderdeel zijn vetten. Veel mensen zeggen dat vetten slecht zijn voor onze gezondheid. Dit is niet geheel waar. Dit betreft alléén de transvetten, of ook wel verzadigde vetten genoemd. Er zijn ook gezondere vetten zoals enkelvoudige en meervoudige onverzadigde vetzuren bijvoorbeeld. Die je weer terug vindt in olijfolie.

Het verschil van beide vetten in dit geval, is dat de transvetten in je lichaam niet kunnen worden afgebroken. En helaas direct worden opgeslagen als vet. Vele koekjes bevatten transvetten. Zodat ze meer smaak krijgen. Maar ook omdat ze vast van structuur zijn, wanneer ze op kamer temperatuur zijn.
 
Al met al, ook wanneer je teveel meervoudige onverzadigde vetten (goede vetten) zal consumeren kan je ook dikker gaan worden. Maar je lichaam heeft toch echt de goede en juiste hoeveelheid vetten nodig om goed te kunnen functioneren. Geadviseerd word om tussen de 30 en 40% van jouw dagelijkse calorie inname uit gezondere vetten moet bestaan. En met dagelijkse calorie inname word bedoeld, dat wanneer je per dag 2000 calorieën mag. Je dus maximaal 800 calorieën aan gezondere vetten mag nuttigen. 9 kcal. Is 1 gram vet, dus 800 cal. Delen door 9 = maximaal 88,88  gram gezondere vetten per dag.
 

CONCLUSIE QUA VOEDING

Voor de basis (beginfase) op weg naar die platte buik. Zorg er dan voor dat je in de voeding de transvetten en de suikers goed gaat verminderen. Eet geen kant en klaar maaltijden en ga weer lekker gezond eiwitrijk koken en eten. Natuurlijk kan ik je als Personal Trainer in Utrecht en omstreken daarbij goed op weg gaan helpen.
 

SPORTEN, SPORTEN EN NOG EENS SPORTEN

Ik als Personal Trainer zal de laatste zijn die jou niet adviseert om niet te gaan sporten. Bewegen in welke vorm dan ook houdt je lichaam fit en vitaal. En zeker wanneer je al een gemiddelde leeftijd grens bereikt hebt, is sporten nog belangrijker voor het lichaam.

Maar sporten in combinatie met de juiste voeding. Helpt je nog sneller op weg naar die slankere buik. Echt waar.... Je verbrand op deze manier namelijk meer calorieën. Door deze combinatie zal je metabolisme gaan verbeteren. En voel jij je na een paar weken fitter en beter dan ooit. Trust me..
 
Ook met sport adviseer ik jou niet, om als een tornado alle sportscholen bij jou in de buurt te gaan bestormen. En drie uur per dag helemaal los te gaan. Nee ook hierbij geld wanneer je gezonder gaat eten. En met regelmaat zal gaan sporten. Zal jij na verloop van tijd jouw lichaam gaan transformeren. En nee alléén met een paar buikspieroefeningen zal je geen platte buik (dus minder vet) gaan ontwikkelen! Maar daar zal ik in een ander artikel meer aandacht aan gaan besteden.


WELKE SPORTEN KAN JE HET BESTE DOEN VOOR EEN OPTIMAAL RESULTAAT?

Wat ik al eerder aangaf. 70 procent van een lichaamstransformatie in de breedste zin, is toch echt een gezondere lifestyle. Wanneer je daarbij gaat sporten gaat het sneller. Want dan krijg je simpelweg betere resultaten. Maar ik vind wel voor de basis (beginfase) dat jij sport leuk moet gaan vinden. Dus zoek een sport waarbij jij zoiets hebt. Hé dat lijkt mij leuk om te doen.

Dit is gelijk de overige 30 procent winst naar een slankere platte buik, of in zijn algemeen een strakker lichaam.

Wanneer jij het leuk vindt in wat jij doet, zal je elk sport moment met succes gaan afronden. En zo fitter en vitaler gaan worden. En daarbij nog meer calorieën gaan verbranden.


WELKE SPORTEN ADVISEER IK JOU DAN?
 
Ik ben van mening dat de sporten met een hoge intensiteit (tempo en variatie) de beste sporten zullen zijn, op weg naar een slanker en gezonder lichaam. Je kunt dan denken aan:

Maar nogmaals als basis begin met een sport die je leuk lijkt. De Zumba, Yoga, Pilates of andere groepslessen zijn ook allemaal prima. Kortom de basis (beginfase) naar een platte buik, is toch echt gezonder en bewuster gaan leven. Met daarbij op reguliere basis lekker gaan sporten. Daarna wanneer je de basis voorbij bent, en dit al wekelijks in je systeem zit. Kan je gerichter gaan werken naar een nog strakker en gezonder lichaam.

 
OKÉ, JE WILT TOCH MEER EEN PERSOONLIJKE AANPAK!

Helemaal top, ik als Personal Coach kan je daarbij goed gaan ondersteunen of bij helpen. Neem eens geheel vrijblijvend contact met mij op via één van onderstaande Buttons. En ik neem zo spoedig mogelijk contact met jou op!

UW PERSONAL TRAINER

Oprichter en Eigenaar

Oprichter en Eigenaar

Joël Heijmans
Button

Connect met mij!

IK KOM BIJ JE LANGS IN UTRECHT EN OMSTREKEN!