(Online) Keto Coaching

OP ZOEK NAAR EEN GEZONDERE LIFESTYLE?

Keto Dieet

  • Tijden en dagen in overleg
  • Online Begeleiding in geheel Nederland
  • Uw Keto Coach: Sevi Rutgrink

HET KETO DIEET PROGRAMMA

Nieuw in ons aanbod is het keto dieet coaching programma dat volledig wordt aangeboden en begeleid door onze gekwalificeerde keto coach, Sevi Rutgrink. Dit programma is online beschikbaar in heel Nederland.

Wat is nu het keto dieet en wat kan dit voor jou gaan betekenen? Wie is Sevi en wat is keto coaching? Lees er alles over in dit artikel!WAT IS HET DAN EEN KETO, EN WAT KAN DIT VOOR MIJ GAAN BETEKENEN?

Het keto dieet is feitelijk geen dieet maar een lifestyle met vele gezondheidsvoordelen. Afvallen of afslanken is over het algemeen te realiseren door uiteraard een gezonder voedingspatroon aan te meten in combinatie met regelmatig sporten.

Voor een bepaalde groep mensen is dit echter veel minder vanzelfsprekend. Deze groep kampt met moderne welvaartsziekten veroorzaakt door onder andere het eten van bewerkte voeding en een te hoge inname aan suikers. De hormoonhuishouding wordt hierdoor belemmert en dit zorgt dan weer voor gewichtstoename.

Denk bij welvaartsziekten aan:

- diabetes type 2
- (morbide) obesitas
- insuline resistentie
- verhoogde cholesterol waarden
- PCOS
- hoge bloeddruk
- migraine
- chronische stress
- prikkelbaar darm syndroom
- auto-immuun ziektes
- chronische ontstekingen 


Anderzijds kan juist overgewicht ook weer de nodige nieuwe (extra) medische problemen veroorzaken of de reeds aanwezige aandoeningen versterken. Denk daarbij ook aan slaapproblemen en gebrek aan energie.

Bij veel van onze cliënten is het dan ook van belang dat juist de hormoonhuishouding goed gereguleerd wordt: het samenspel van cortisol/insuline/leptine/grehline en oestrogeen moet weer volledig in balans raken.

Een keto dieet of eigenlijk keto leefstijl, ook wel Banting, koolhydraatarm of Low Carb/High Fat Diet genoemd, helpt deze balans weer te herstellen door het lichaam over te laten stappen op vetverbranding in plaats van glucoseverbranding.

Om dit te bereiken eet je weinig koolhydraten, gemiddeld eiwit en een hoog percentage aan gezonde vetten. Dit bereik je natuurlijk allemaal middels gezonde, pure maar vooral lekkere voeding.

Deze specifieke benadering heeft als bijkomende voordelen dat je geen hongergevoel zult ervaren en dat de zogenaamde cravings of hunkeringen naar suiker compleet zullen verdwijnen. Met een keto lifestyle is een stabiele bloedsuikerspiegel één van de belangrijkste peilers. Inhoudelijk betekent dit vooral een gezonder lichaam maar daarbij zal je ook behoorlijk meer energie gaan krijgen waardoor je gewoon lekker kunt gaan sporten.

Bij een ketogene leefstijl staat gezondheid voorop met als groot voordeel blijvend gewichtsverlies. De overstap naar een ketogene leefstijl vereist een andere manier van denken over voeding maar vooral ook het volgen van een duidelijk stappenplan. Praktische en emotionele support van een coach zijn daarom juist in de eerste drie maanden van groot belang.


WIE IS DAN SEVI RUTGRINK DE KETO COACH VAN NEDERLAND

Eind 2013 ben ik mij gaan verdiepen in een andere leefstijl omdat ik ziek werd: ik bleek Leaky Gut syndroom, prikkelbaar darm syndroom en Raynaud’s syndroom te hebben. Na een relatief korte reis langs low FODMAP, Paleo en Primal kwam ik uit bij het ketogeen dieet.

Binnen zes maanden was ik dankzij een 100% LCHF/ketogene leefstijl compleet symptoom- en klachtenvrij en dat wil ik graag zo houden: voor mij is keto een keuze voor het leven.

Ik ben zo gepassioneerd geraakt door de LCHF/keto leefstijl dat het ook mijn werk is geworden: ik werkte anderhalf jaar als online keto coach bij KetoDiet App en richtte tegelijkertijd mijn eigen praktijk op om mijn kennis, expertise en ervaring te kunnen delen met anderen.

In oktober 2018 behaalde ik mijn certificaat Professional Training in LCHF/Ketogenic Nutrition & Treatment bij Nutrition Network, het onderwijsplatform opgericht door de Noakes Foundation.


JA, IK HEB INTERESSE IN EEN KETOGENE LIFSTYLE!

Misschien ben jij wel op zoek naar een betere of gezondere lifestyle. Of wil je juist op een professionele manier geholpen worden met afslanken. Dan kan Sevi jou coachen bij de overstap naar een ketogene leefstijl.

Vul onderstaand het contact formulier in, voor het telefonisch maken van een afspraak voor een intake gesprek. Klik op de button vezend. En Sevi neemt zo spoedig mogelijk contact met jou op!

UW ONLINE KETO COACH

Keto Coach

Keto Coach

Sevi Rutgrink
Button

Connect met ons!

JA, IK WIL GRAAG EEN TELEFONISCH INTAKE GESPREK!