De juiste (Sport) Mindset. Bereik sneller jouw doel!

Wil jij een slanker of strakker lichaam, of een gezondere lifestyle gaan ontwikkelen? Maar je hebt problemen om deze doelstellingen van de grond te krijgen! Want je kan jezelf letterlijk niet blijven motiveren om elke week te gaan presteren. Dan is dit artikel er beslist één, die je dan echt even moet gaan lezen. Want in onderstaand artikel geef ik je verschillende waardevolle tips om je sport en voeding prestaties elke week op peil te kunnen gaan houden. Zodat jij jouw sport en voedingsdoelstellingen eindelijk nu eens echt kunt gaan realiseren!
 

Oké hoe kan jij je sport doelstellingen nu echt blijvend gaan realiseren!

 

Tip 1: Zorg dat je gemotiveerd blijft!
Oké misschien klinkt dit logisch, maar veel mensen zijn inderdaad de eerste weken super enthousiast. En gaan dan deze weken ook daadwerkelijk met sport en voeding aan de gang. Maar de weken erna wordt dit vaak al weer wat minder. Of er gebeurd even wat, waardoor het echt niet mogelijk meer is om te kunnen gaan sporten. Dit kan allemaal natuurlijk.... en is ook helemaal geen probleem. Maar in de praktijk blijkt het dat de meeste mensen na 1 of 2 weken al gaan afdwalen van hun gewenste doelstellingen. Ook wanneer er wat tussenkomt. En hierdoor dus weer sneller terug gaan vallen in hun oude patroon. Dus je kunt wel zeggen dat de motivatie lager is of zelfs helemaal verdwijnt.
 
Het is van belang wanneer je met sport en voeding bezig houdt, jij je er ook echt mee bezig blijft. En dan bedoel ik. Dat je elke doelstelling welke dan ook, als een uitdaging moet gaan zien. Om deze doelstelling ook daadwerkelijk vorm te kunnen gaan geven. En deze net als eten en slapen in jouw dagelijkse dagelijks patroon invoegt. Zodat dit op langer termijn de normaalste zaak van de wereld is. En je eigenlijk jezelf hebt aangeleerd dat je nu eenmaal zo leeft. Je weet zelf natuurlijk ook dat sporten en gezondere voeding bijdragen aan een slanker en gezondere levensstijl. Dus waarom maak je hier dan geen extra tijd voor vrij.
 
Plan daarom je sport momenten elke week in je agenda en wijk daar zo min mogelijk van af. Wanneer het blijkt dat jouw planning niet haalbaar is. Plan het dan nogmaals op andere tijden of dagen. Net zo lang totdat jouw sport momenten elke week haalbaar zijn. Schrijf je in voor groepslessen zoals bijvoorbeeld Bootcamp. Dit zijn vaak vaste tijden en dagen. En geloof mij, wanneer je elke week minimaal 2 keer per week sport, zal je zeker ook in combinatie met een gezondere lifestyle goede resultaten gaan boeken. En blijf je gemotiveerd!!!

Tip 2: Beloon jezelf!
Oké ik hoor je al bijna denken Yess.... eindelijk weer die reep chocola of die heerlijke koekjes. Begrijp mij niet verkeerd, maar wanneer jij jezelf een gezondere lifestyle aanleert. Is dit al een enorme beloning voor jezelf als persoon. Jouw levensverwachting kan je met minimaal 10 jaar gaan verlengen wanneer je met regelmaat sport en op je voeding let. 10 jaar dat is best een beloning dacht ik zo.
 
Maar jij wilt natuurlijk die heerlijke reep chocolade of jouw favoriete andere snack graag weer actief gaan inzetten als beloning. Dat snap ik helemaal. En dat mag ook best wel, maar wel met regelmaat. Je snapt dat wanneer je elke dag weer een reep chocolade naar binnen werkt, je alles voor niets aan het doen bent. En begrijp mij niet verkeerd ik zal de laatste zijn die zegt dat je nooit meer mag snacken. Maar wat ik wel weet is dat wanneer je op een normale verantwoorde manier op je voeding gaat letten. Je zo nu en dan best wel eens mag belonen met iets lekkers. Maar dat je daarna wel weer denkt oké, ik zorg dat ik weer verder ga met mijn doelstelling. Een gezond en strakker lichaam.
 
Vele mensen starten tegenwoordig met een crashdieet. Waarmee de calorie inname per dag enorm laag is. Daarbij gaan zij ook nog sporten. En na een paar dagen voelen zij zich slap, moe en gehumeurd. En is het verlangen naar een reep chocolade of pak koekjes enorm toegenomen. Maar ook wanneer je een vrouw bent, is de maandelijkse periode zo'n momentje......
 
Mijn advies is dan ook om op een normale manier te starten met een gezondere lifestyle. En een gezondere lifestyle bestaat toch echt uit minder suiker, de juiste gezondere koolhydraten, meer eiwitten en gezondere vetten en sport. Wanneer dit alles in een goed balans is, weet ik zeker dat je minder behoefte zult gaan hebben aan de verkeerde snacks. En vergeet niet er zijn ook gezondere snacks waarmee je tegenwoordig goed uit de voeten kunt.
 
Conclusie stop met de vele crash diëten. En start met een gebalanceerde gezondere lifestyle! En ik weet zeker dat het 10 keer gemakkelijker is om dit voor de rest van je leven te kunnen volhouden. En daarbij je hoeft je zelf toch niet te belonen met slechtere voeding. Je kunt ook een dagje gaan shoppen of lekker naar de sauna. Waar wordt jij blij van....  Beloon jezelf elke maand met iets anders dan ongezond eten. Misschien een idee!
 
Tip 3: Ontwikkel een Winners mentaliteit!
Elke verandering voor iedereen, betekent toch echt dat je uit je comfort zone zou moeten gaan stappen. Probeer het eens neem kleine stapjes, en vergroot daarmee je comfort zone. Wanneer je dit alles echt moeilijk vind. Begrijp ik helemaal dat het gemakkelijker is om direct terug te vallen waar je was. Maar wanneer je dat doet, zal je altijd zo blijven hoe je nu bent toch?
 
Iedere verandering is voor iedereen een verandering. Maar veranderingen brengen ook goede dingen met zich mee. Wanneer jij echt niet wilt veranderen dan houd het op. Maar wanneer jij inziet dat veranderingen (ook al zijn het kleine stapjes) daadwerkelijk bijdragen aan een gezonder en strakker lichaam. Dan weet ik zeker dat jij je comfort zone groter zult gaan maken.
 
Wanneer je iets te heftig bezig bent, ga dan niet volledig terug naar waar je was. Doe dan een klein stapje terug. En doe de week erna er weer een stapje bij. Net zolang jij je doelstelling hebt bereikt.
 
Wanneer jij elke dag naar je werk gaat, steek jij hier ook energie in toch? Een verandering is exact hetzelfde. Geef veranderingen positieve energie en je zult slagen. In de sport is dit exact hetzelfde. Heb jij er wel eens aan gedacht wanneer je naar een sport wedstrijd kijkt. Dat de persoon waarna je kijkt elke dag heel gedisciplineerd bezig is. Dit om maar één doel te bereiken. De 1e plek op dat podium. Hij of zij is elke dag bezig om bij de top te komen of te blijven.
 
Je kan nu natuurlijk heel gemakkelijk zeggen. Ik ben geen topsporter en heb niet de begeleiding die zij hebben. En dit vraag ik ook niet van je. Maar deze mensen zijn net als jij ook ooit onderaan begonnen met sport. Vonden dit zo leuk dat ze er verder mee wilde gaan. En na jaren discipline staan ze aan de top. En geloof mij, diegene met de meeste discipline winnen. Dat is een feit.....
 
Kortom een gezonde en strakker lichaam komt niet vanzelf. Wanneer jij dit positieve energie geeft zal je ook positieve resultaten gaan behalen. En vergeet niet je kunt altijd gemakkelijk terug vallen in je oude vastgeroest patroon. Maar wanneer jij een verandering omarmt. En indien nodig kleine of grote stapjes maakt. Dan is je einddoel steeds dichterbij. En zeg nu eerlijk..... jij verdient het toch ook om dit te bereiken!
 

Het lukt je echt niet om gedisciplineerd bezig te zijn!

Wanneer je echt moeite hebt om gedisciplineerd naar jouw einddoel te werken. Dan kan het nuttig zijn om een personal trainer in te schakelen. Hij of zij kan jou blijven motiveren met voeding en sport op weg naar jouw einddoel.
 
Woon jij in de omgeving Utrecht, Maarssen, Breukelen, Leidsche Rijn en Vleuten, dan kan ik je misschien gaan helpen naar een strakker en of gezonder lichaam! Neem eens geheel vrijblijvend contact met mij op. Ik kan jou indien nodig helpen om de juiste winnaars mentaliteit te ontwikkelen en jou bijstaan met voeding en sport. Dit om zo jouw comfort zone te doen vergroten. Op weg naar dat strakker en gezonder lichaam van jou!
 
Op jouw succes!

Gratis Nieuwsbrief

Best Bekeken Artikelen