De Juiste (Sport) Mindset

Ontdek hoe ook jij een winnaars mentaliteit creërt!

de juiste (sport) mindset - bereik sneller jouw doelstellingen

De Juiste Mindset | Bereik sneller jouw doelstellingen!

  • Bereik sneller jouw doel!
  • Leestijd 10 min.
  • Joël Heijmans

Wil jij een slanker/strakker lichaam, of juist een gezondere lifestyle gaan ontwikkelen? Maar je hebt moeite om deze doelstellingen daadwerkelijk te realiseren! Dan is onderstaand artikel er zeker één, die je dan echt even moet gaan lezen. Want in onderstaand blog artikel geef ik je verschillende waardevolle tips om je sport en voeding prestaties elke week op peil te kunnen houden. Zodat ook jij jouw sport en voedingsdoelstellingen eindelijk eens echt kunt gaan realiseren!

OKÉ, HOE KAN JIJ DIT DAN ALLEMAAL OOK BLIJVEND REALISEREN!

TIP 1: ZORG DAT JE GEMOTIVEERD BLIJFT!

Oké misschien klinkt dit logisch, maar veel mensen zijn inderdaad de eerste weken super enthousiast. En gaan dan deze weken ook daadwerkelijk met sport en voeding aan de slag. Maar de weken erna wordt dit vaak al weer wat minder. Of er gebeurd iets, waardoor het echt niet mogelijk meer is om te kunnen gaan sporten. Dit kan allemaal natuurlijk.... en is ook helemaal geen probleem.

Maar in de praktijk blijkt het dat de meeste mensen na 1 of 2 weken al zullen afhaken van hun gewenste doelstellingen. Ook wanneer er wat tussenkomt. En hierdoor dus weer sneller terug zullen gaan vallen in hun oude vertrouwelijk patroon. Dus je kunt wel zeggen dat de motivatie lager is geworden, of zelfs helemaal is verdwenen.

 

Het is van belang wanneer je met sport maar ook met voeding bezig houdt, jij je er ook echt mee bezig blijft. En dan bedoel ik. Dat je elke doelstelling welke dan ook, als een uitdaging moet gaan zien. Om deze doelstelling ook daadwerkelijk vorm te gaan geven. En deze net als eten en slapen in jouw dagelijkse dagelijks patroon implementeert. Zodat dit op langer termijn letterlijk de normaalste zaak van de wereld is. En je eigenlijk jezelf hebt aangeleerd dat dit er nu eenmaal bij hoort., Je weet zelf natuurlijk ook dat sporten en gezonde voeding bijdragen aan een slanker en gezondere levensstijl. Dus waarom maak je hier dan geen extra tijd voor vrij. En zorg je er gewoon niet voor dat dit een gewoonte wordt!

 

Plan je sport momenten elke week in je agenda en wijk daar zo min mogelijk van af. Wanneer het blijkt dat jouw planning niet haalbaar is. Plan het dan nogmaals op andere tijden of dagen. Net zo lang totdat jouw sport momenten elke week haalbaar zijn. Schrijf je in voor groepslessen zoals bijvoorbeeld Bootcamp. Dit zijn vaak vaste tijden en dagen. En geloof mij, wanneer je elke week minimaal 2 keer per week in een groepsles sport, zal je zeker ook in combinatie met je mede cursisten en met een gezondere lifestyle goede resultaten gaan boeken. En blijf ook jij super gemotiveerd!!!

 

 

TIP 2: BELOON JEZELF!

Oké ik hoor je al bijna denken Yess.... eindelijk weer die reep chocola of die heerlijke koekjes. Begrijp mij niet verkeerd, maar wanneer jij jezelf een gezondere lifestyle aanleert. Is dit al een enorme beloning voor jezelf als persoon. Jouw levensverwachting kan je met minimaal 10 jaar gaan verlengen wanneer je met regelmaat sport en op je voeding let. 10 jaar (denk even aan 10 jaar) dit is een fantastische beloning dacht ik zo.

 

Maar jij wilt natuurlijk die heerlijke reep chocolade of jouw favoriete andere snack graag weer actief gaan inzetten als beloning. Dat snap ik helemaal. En dat mag ook best wel, maar wel met regelmaat. Je snapt dat wanneer je elke dag weer een reep chocolade naar binnen werkt, je alles voor niets aan het doen bent. En begrijp mij niet verkeerd ik zal de laatste zijn die zegt dat je nooit meer mag snacken. Maar wat ik wel weet is, dat wanneer je op een normale verantwoorde manier op je voeding gaat letten. Je zo nu en dan best wel eens mag belonen met iets lekkers. Maar dat je daarna wel weer denkt oké, ik zorg dat ik weer verder ga met mijn doelstellingen.

 

Sterker nog een beloning hoeft toch niet in etenswaar uitgedrukt te worden! Ga eens lekker winkelen of verwen jezelf met een sauna bezoek of een massage.

 

Let op: Vele mensen starten tegenwoordig met een crashdieet. Waarmee de calorie inname per dag enorm laag is. Daarbij sporten ze ook nog. En na een paar dagen voelen zij zich slap, moe en gehumeurd. En is het verlangen naar een reep chocolade of pak koekjes juist enorm toegenomen. Maar ook wanneer je een vrouw bent, is de maandelijkse periode zo'n momentje...... Dus denk eraan een beloning hoeft niet per se een reep chocolade te zijn.

 

Mijn advies is dan ook om op een normale manier te starten met een gezondere lifestyle. En een gezondere lifestyle bestaat toch echt uit minder suiker, de juiste gezondere koolhydraten, meer eiwitten en gezondere vetten en lekker sporten. Wanneer dit alles in een goed balans is, weet ik zeker dat je minder behoefte zult gaan hebben aan de verkeerde snacks. En vergeet niet er zijn ook gezondere snacks waarmee je tegenwoordig goed uit de voeten kunt.

 

Conclusie....stop met de vele crash diëten en beloningen in etenswaar. En start met een gebalanceerde gezondere lifestyle! En ik weet zeker dat het 10 keer gemakkelijker is om dit voor de rest van je leven te kunnen volhouden. En waar wordt jij blij van.... Beloon jezelf elke maand met iets anders dan ongezond eten.

 

 

TIP 3: ONTWIKKEL EEN WINNAARS MENTALITEIT!

Elke verandering voor iedereen, betekent toch echt dat je uit je comfort zone zou moeten gaan stappen. Probeer het eens neem kleine stapjes, en vergroot daarmee je comfort zone. Wanneer je dit alles echt moeilijk vind. Begrijp ik helemaal dat het gemakkelijker is om direct terug te vallen waar je was. Maar wanneer je dat doet, zal je altijd zo blijven hoe je nu bent toch? En zullen vernieuwingen moeilijker te behalen zijn.

 

Iedere verandering is voor iedereen een verandering. Maar veranderingen brengen ook goede dingen met zich mee. Wanneer jij echt niet wilt veranderen dan houd het op. Maar wanneer jij inziet dat veranderingen (ook al zijn het kleine stapjes) daadwerkelijk bijdragen aan een gezonder en strakker lichaam. Dan weet ik zeker dat jij je comfort zone zult gaan vergroten.

 

Wanneer je iets te heftig bezig bent, ga dan niet volledig terug naar waar je was. Doe dan een klein stapje terug. En doe de week erna er weer een stapje bij. Net zolang jij je doelstelling hebt bereikt. Ik zeg altijd 3 stappen vooruit en 1 terug! Heb je altijd winst!

 

Wanneer jij elke dag naar je werk gaat, steek jij hier ook energie in toch? Een verandering is exact hetzelfde. Geef veranderingen positieve energie en je zult slagen. In de sport is dit exact hetzelfde. Heb jij er wel eens aan gedacht wanneer je naar een sport wedstrijd kijkt. Dat de persoon waarna je kijkt elke dag heel gedisciplineerd bezig is. Dit om maar één doel te bereiken. De 1e plek op dat podium. Hij of zij is elke dag bezig om bij de top te behoren of te blijven. Kijk nu nog een keer naar zo'n prestatie van jouw favoriete atleet. Wat denk je nu.......

 

Je kan nu natuurlijk heel gemakkelijk zeggen. Ik ben geen topsporter en heb niet de begeleiding die zij hebben. En dit vraag ik ook niet van je. Maar deze mensen zijn net als jij ook, ooit onderaan begonnen met sport. Vonden dit zo leuk dat ze er verder mee wilde gaan. En na jaren discipline staan ze tijdelijk aan de top. En geloof mij, diegene met de meeste discipline winnen. Dat is een feit.....

 

Kortom een gezonde en strakker lichaam komt niet vanzelf. Wanneer jij dit positieve energie geeft zal je ook positieve resultaten gaan behalen. En vergeet niet je kunt altijd gemakkelijk terug vallen in je oude vastgeroest patroon. Maar wanneer jij een verandering omarmt. En indien nodig kleine of grote stapjes maakt. Dan is je einddoel steeds dichterbij. En zeg nu eerlijk..... jij verdient het toch ook om dit te bereiken!

 

HET LUKT MIJ ECHT NIET OM GEDISCIPLINEERD TE ZIJN!

Wanneer je echt moeite hebt om gedisciplineerd naar jouw einddoel te werken. Dan kan het nuttig zijn om een personal trainer in te schakelen. Hij of zij kan jou blijven motiveren met dit alles en jouw leren hoe een sport mindset te ontwikkelen, op weg naar jouw einddoel.

 

Woon jij in de omgeving Utrecht, Maarssen, Breukelen, Leidsche Rijn en Vleuten, dan kan ik je misschien gaan helpen naar een strakker en of gezonder lichaam i.c.m een gezondere lifestyle!

 

Interesse? Neem dan eens geheel vrijblijvend contact met mij op via één van onderstaande buttons. Ik kan jou indien nodig helpen om de juiste winnaars mentaliteit te ontwikkelen en jouw daarbij ook nog goed gaan helpen met voeding en sport. Dit om jouw comfort zone te doen vergroten. Op weg naar dat strakker en gezonder lichaam van jou!

Op jouw succes!

UW VOEDINGSCOACH

Oprichter en Eigenaar

Oprichter en Eigenaar

Joël Heijmans
Button

Connect met mij!