Maaltijdvervangers

WEL OF NIET DOEN? ONTDEK ER ALLES OVER IN ONDERSTAAND ARTIKEL!

Afvallen met Maaltijdvervangers!

  • Voor en Nadelen tijdens gebruik dieet
  • Leestijd 10 minuten
  • Uw Voedingscoach: Joël Heijmans

Vele mensen stellen mij vaak de vraag welk afslankmethode er nu het beste is. En dat is zeker begrijpelijk, want er zijn gewoon heel veel mensen die op zoek zijn naar de gouden methode.

Maar wanneer mensen mij deze vraag stellen. Dan kan ik bijna nooit gelijk een passend antwoord geven. Want dit heeft als reden dat ik echt van mening ben, dat je juist een dieet moet gaan volgen wat echt bij jou past.

Ik bedoel er zijn zo veel diëten in omloop dat je door de bomen het bos niet meer ziet. De één zweert bij een dieet met als basis eiwitshakes en andere maaltijdvervangers. En de ander juist weer met een dieet waarbij je juist een aantal dagen zonder vet en suiker gaat leven. Het z.g.n. Crashdieet! Wat overigens heel slecht voor je is, kan ik je zeggen.


WAT ZOU JE DAN WEL MOETEN DOEN?

Mijn advies is in 85% van de gevallen toch echt het eiwitdieet op basis van gezonde voeding te proberen. En de reden is eigenlijk heel simpel. Ikzelf heb veel eiwitrijke recepten in mijn portfolio, en geloof mij. Deze smaken heerlijk en zijn super vullend waardoor er geen hongergevoel ontwikkeld wordt. En het zo op deze manier beslist geen straf is om deze recepten te bereiden en vooral te consumeren.

"Ikzelf eet dagelijks volgens mijn eigen gezonde verantwoorde (afslank) methode. En heb er totaal geen moeite mee. En blijf al jaren slank, gezond en vitaal." Joël Heijmans

Maar je hebt ook diëten op basis van maaltijdvervangers waaronder de welbekende eiwitshakes, eiwitrepen, kant en klaar soepen en weet ik veel allemaal aan voorbereid dieet voedsel. En ik kan je gelijk al zeggen, begin hier niet aan. Want je bent aan de einde van 2 maanden bankroet en bevatten dit soort producten vaak ook nog heel veel suikers.

Begrijp mij niet verkeerd, deze diëten zullen beslist gaan werken. Maar dan moet je dus wel alle producten consumeren en de methode exact handhaven van de leverancier. En zal je na je dieet een enorme terug val gaan krijgen omdat je weer normaal aan het eten bent zoals je dit al eerder deed. Hoezo Jo Jo Effect......

P.s. eiwitrepen en shakes heb je vaak alléén extra nodig om extra massa te kweken. Of wanneer je enorm hard getraind hebt, als extra brandstof inzet voor een beter spierherstel.
 

OKE, WAAROM ADVISEER IK DAN GEEN MAALTIJDVERVANGERS!

Ik was laatst bij een standaard winkel. En keek eens voor de lol hoeveel suikers en vetten er in de aangeboden Dieet producten zaten. Qua vetten viel het over het algemeen wel mee. Maar qua suikers, (je weet wel de snelle koolhydraten) daar schrok in enorm van. In een eiwitbar een soort gezondere mars zoals deze in de dieet industrie (zoals getoond in bovenstaande video) vaak gebruikt wordt, zat gewoon 14 gram suiker in. En ik zag ze ook van een ander merk waar maar liefst 17 gram per bar in zat.

Ik weet niet hoor. Maar dit zijn gewoon meer dan 4 suikerklontjes. Nou mijn suikerspiegel liep nog net niet over zeg maar. En was de verkoopster aardig gepikeerd. Omdat ik elke keer zo verbaasd was dat er in veel dieet producten zoveel suikers zit.

Ik zag zelfs een eiwitshake met zo'n 6 suikerklontjes per glas. Hoe bedoel je dat je wordt bedonderd waar je bij staat.

Oké ik moet wel eerlijk zijn en zeggen dat er ook eiwitshakes en eiwitbars lagen met minder dan 2 suikerklontjes in hun producten. En dat zijn dus dan ook gelijk de betere versies. En betaal je gewoon vaak in dit soort winkels het dubbele of driedubbele voor. En tja in mijn ogen moet een dieet gewoon betaalbaar zijn.

 
CONCLUSIE OVER HET GEBRUIK VAN MAALTIJDVERVANGERS!

Kortom koop niet gelijk alles waar dieet op staat! Deze leveranciers gaan er namelijk van uit dat je in de ochtend alléén één eiwitshake naar binnen werkt. En in de middag als maaltijdvervanger bijvoorbeeld zo'n eiwitreep. En nogmaals ik zeg niet dat deze diëten niet werken! Want gemiddeld mag en kan je (wanneer je niet aan het diëten bent) tussen de 20 – 25 gram suikers nuttigen zonder dat je daar snel dikker van word. En daarbij mag je ook gewoon 2 stuks fruit, wat natuurlijk fruitsuikers bevat.

Oké dit is natuurlijk een richtlijn. En kan je in sommige gevallen best wat hoger gaan zitten. Bijvoorbeeld wanneer je veel werkt of heel actief sport. Maar je kunt je energie ook via gezondere vetten en eiwitten halen. Wat gelijk weer beter is voor het lichaam.

Wat mij ook opviel is dat de gemiddelde eiwitshake en eiwitreep bij elkaar al zo'n 500 kcal zijn. Wat inhoudelijk betekent, dat wanneer je op dieet bent en je maximaal 1500 calorieën naar binnen mag werken. Je zo dus al één derde van je dag inname aan energie tot je hebt genomen. En dan moet je nog de gehele dag......Puff hoe bedoel je dat diëten moeilijk is.

Wil jij nu een zelf betere gezondere eiwitrepen maken. Klik dan even op Eiwitrepen Maken voor meer informatie! Of bekijk even mijn Dieet Programma. Daarin vertel ik jou precies hoe ik mensen begeleid naar een strakker en gezonder lichaam, zonder alle maaltijdvervangers en of andere supplementen.

 
WIL JIJ OOK LEREN OM 2 TOT 8 KILO AF TE SLANKEN?

Misschien heb jij moeite om de kilo's eraf te houden. Of misschien wil jij wel gewoon een paar kilo afslanken maar je hebt alles al geprobeerd. Neem dan eens geheel vrijblijvend contact met mij op! Wellicht kan ik ook jou ondersteunen naar een slanker, strakker en fitter lichaam! En dit is gemakkelijker dan je denkt.. Interesse klik even op de knop “Ik heb interesse” en ik neem binnen 24 uur contact met je op!

UW VOEDINGSCOACH

Oprichter en Eigenaar

Oprichter en Eigenaar

Joël Heijmans
Button

Connect met mij!