KETTLEBELL WORKOUT

ONTDEK HOE OOK JIJ OP EEN ANDERE MANIER FITTER EN STRAKKER GAAT WORDEN

event-details

Kettlebell Workout

 • 08:00 AM - 18:00 PM
 • Tijden zijn bespreekbaar
 • Trainer: Joël Heijmans

 

Wil jij jouw bodyweight workouts nog uitdagender gaan maken. Of wil jij op een totaal andere manier je spiergroepen gaan aanspreken. Ontdek dan snel de vele voordelen van een Kettlebell Workout.

 

WAT IS EEN (GIRYA) KETTLE-BELL?

Een kettlebell is simpel gezegd, een soort ijzeren bal met handvatten. En heeft zijn weg in de vele fitnessscholen en Bootcamp lessen al gevonden. En zijn (net als bij de dumbbels) in vele soorten en maten verkrijgbaar. Waardoor je dus op vele manieren en verschillend gewicht qua gewicht kunt gaan trainen.

 

WAAR KOMT DEZE TREND DAN VANDAAN?

De Kettlebell of ook wel girya genoemd, is uitgevonden door de russen in 1700. Vele jaren heeft het Sovjet Leger getraind met de Kettlebell om sterker te worden. En worden er ook sinds 1940 heuse wedstrijden georganiseerd met deze ijzeren kanonskogel. Deze kanonskogel werd pas echt populair toen de heer Pavel Tsatsouline, deze ijzeren bal in Amerika introduceerde. Waardoor deze eigenlijk niet meer weg te denken is in alle sportscholen.

 

WAT ZIJN DAN DE VOORDELEN VAN KETTLEBELL WORKOUTS?

Wanneer jij een manier zoekt om sneller in conditie wilt komen, of juist sneller vet te willen gaan verbranden dan is de Kettlebell Training een echte aanrader. Doordat deze sloopkogel alle kanten op word getild en geswingd, moet het lichaam zich elke keer gaan aanpassen. In zowel balans, knijp kracht dan wel in spierkracht. Wanneer je de vele oefeningen erbij toepast die deze kanonskogel met zich meebrengt, Dan zal je merken dat dit niet zo maar een training is.

Dit simpel maar doeltreffend fitness tool word ook al toegepast bij vele revalidatie en fysio sessies. Je zult het merken, want onderrug klachten kunnen goed behandeld worden met een Kettlebell. Je conditie neemt toe, en dan hebben we het eigenlijk nog niet eens gehad over conditie. Je kunt dan wel spreken dat een Kettlebell workout één van die workouts is. Waarbij je het gehele lichaam in een zeer korte periode in topconditie kunt gaan brengen. Dit met een paar simpel lijkende oefeningen.

 

WAT ZIJN DAN DE NADELEN?

Ik moet voorop zeggen dat deze sloopkogel meer voordelen heeft dan nadelen. Maar het enige probleem is toch echt de aanschaf van een Kettlebell. De prijzen variëren qua gewicht. En is dan ook gelijk een probleem wanneer je dit voor thuis wilt gaan aanschaffen. Wanneer jij zoiets hebt met 10 kilo train ik optimaal. Dan zal je merken, ook wanneer je de oefeningen zwaarder gemaakt hebt. Dat 10 kilo snel te licht gaat worden, en je dus zwaarder wilt gaan trainen. En je dus weer een nieuwe dient aan te schaffen.

Wanneer je echt met een Kettlebell wilt blijven trainen, dan is het dus noodzaak op meerdere kettlebells op lange termijn aan te gaan schaffen. En dit kan flink prijzig gaan worden. Je hebt ook een verstelbare variant tegenwoordig. Maar ook die is redelijk prijzig. Maar zeker een aanrader!

 

VOORDELEN IN HET KORT

 • Snelle resultaten
 • Verbetering van de Flexibiliteit
 • Verbetering van je Core spieren
 • Verbetering van je algehele conditie
 • Simpel niet moeilijk te onthouden oefeningen
 • Voor zowel de beginner dan wel voor gevorderden
 • Optimale krachttraining met een hoog verbrandingsfactor

 

NADELEN IN HET KORT

 • Helaas duur in aanschaf
 • Door de snelle resultaten meerdere kettlebells nodig

 

INTERESSE IN EEN SLOOPKOGEL TRAINING?

Wanneer jij de voordelen van een Kettlebell workout zelf zou willen gaan ervaren. Neem dan eens contact met mij op. Ik verzorg namelijk professionele Kettlebell trainingen gewoon bij jou thuis of samen in de buitenlucht.

Zo hoef jij zelf niet zo'n sloopkogel aan te schaffen. En kan jij zo op deze manier direct een vliegende start gaan maken. Om alle voordelen van dit soort trainingen jezelf eigen te maken. En de nadelen lekker de nadelen te laten.

 

Interesse in een kettlebell workout met een meer persoonlijke aanpak, neem dan even geheel vrijblijvend contact met mij via één van onderstaande buttons! Bodyweight workout is namelijk de specialist in Personal Training aan Huis.

UW PERSONAL TRAINER

Oprichter en Eigenaar

Oprichter en Eigenaar

Joël Heijmans
Button

Connect met mij!

TRAININGEN MOGELIJK IN UTRECHT, MAARSSEN, OP BUUREN, LEIDSCHE RIJN, VLEUTEN EN BREUKELEN