Het Afterburn Effect

Het Afterburn Effect - Wat is het en wat zijn de voordelen!

Het Afterburn Effect - Wat is het en wat zijn de voordelen!

In dit artikel ga ik het hebben over iets wat super belangrijk is om te weten. En misschien wel één van de beste fitness tips ooit is over vetverbranding. Want wanneer jij je metabolisme (dus ook je vetverbranding) beter op gang wilt krijgen, is het belangrijk om dit artikel even goed door te lezen. Maar zeker ook wanneer jij wilt weten hoe ook jij tot maximaal 24 uur na je workout de vetverbranding nog steeds actief kan laten zijn. De oplossing is de Afterburn Effect!

 

Wat is het Afterburn Effect!

Zoals ik al aangaf in de intro. Hoe zou jij het vinden om de vetverbranding tot maximaal 24 uur na je training actief te kunnen houden. Wat inhoudelijk betekent dat je na je training gewoon lekker vet blijft verbranden. Maar eerst is het van belang om te weten wat het Afterburn effect nu is.

Het Afterburn Effect begint al eigenlijk tijdens de training. Maar dan spreken we niet over een standaard training waarbij je even een half uurtje op een cardio apparaat staat. Nee je zal dan meer moeten gaan denken aan trainingen waarbij je in één trainingssessie meerdere zware verschillende oefeningen gaat doen. En deze op tijd, of juist op aantal herhalingen gaat afronden. En met verschillende oefeningen bedoel ik dan ook. Dat je niet alléén maar bijvoorbeeld je benen traint. Maar meerdere verschillende oefeningen. Gericht op het gehele lichaam. Dit noemen ze in de regel interval trainingen.

Met interval trainingen zal je lichaam meer zuurstof nodig hebben om te kunnen functioneren. Dit in verhouding met reguliere monotone trainingen. Dit heeft als reden dat je eigenlijk jou lichaam tot het uiterst brengt. En in één sessie veel verschillende spieren aanspreekt. En zo dus je hart nog sneller moeten gaan pompen om de spieren te kunnen gaan voorzien van zuurstof.

Stel jij zwemt nooit tot weinig, en jij zal ineens honderd meter vol gas gaan borst crawlen. Dan weet ik zeker dat je na de honderd meter helemaal op bent. En jij heerlijk naar adem zit te snakken. Jouw lichaam doet iets wat zij niet vaak doet. En zal op deze manier meer zuurstof moeten gaan opnemen. Dit proces heet dan ook (EPOC) of Excess Post Oxygen Consumtion genoemd.

EPOC is belangrijk om te weten, want dit proces voorziet jou spieren van meer zuurstof tijdens jou specifieke training. Waardoor ze nog beter en sneller kunnen gaan ontwikkelen. Maar het gaat nog verder.......

 

Waarom heb je dan tot 24 uur na je training, nog een Afterburn Effect!

Wat ik al zei je lichaam traint op een wijze waar je lichaam nooit aan zal kunnen gaan wennen. Want geen training is hetzelfde. Door de variatie in de trainingen en omdat je jou training bijvoorbeeld op tijd moet gaan afronden, of op herhalingen. Dan is het onmogelijk dat je lichaam hier aan kan gaan wennen. En zal je hele lichaam elke keer weer opnieuw moeten gaan werken om de workout af te kunnen gaan ronden.

Wanneer je op deze manier traint zullen niet alléén de hoofd spieren worden getraind. Maar juist ook alle omliggende kleinere spieren. Waardoor jouw lichaam in zijn herstel periode tot 24 uur lang extra energie van jou vraagt. Dit voor het herstel van alle hoofd spieren en omliggende spieren.

Kortom wanneer jouw lichaam ongeveer 24 uur in zijn herstel modus zit. Verbrand jouw lichaam op deze manier dus simpelweg gewoon meer energie. En het mooiste van het Afterburn effect is dan ook. Dat dit proces 24 uur voor je blijft doorwerken.

Wanneer je wilt gaan afvallen is dit een geweldige methode om je metabolisme beter op gang te helpen. Of om jou vetverbranding naar een hoger niveau te kunnen gaan tillen. En zelfs vet te kunnen gaan verbranden terwijl je slaapt. Hoe cool is dat!

 

Conclusie

Wanneer jij je vetverbranding naar een hoger niveau wilt gaan tillen. Dan is het Afterburn Effect zeker een geweldige kans om dit nog beter voor jou te kunnen gaan realiseren. Wil jij nu meer weten over het Afterburn Effect. Of wil je dit principe ook gaan toepassen in je eigen trainingen. Neem dan eens geheel vrijblijvend contact met mij op via bovenstaande contact gegevens.

 

Deel dit artikel!

Wellicht vinden andere mensen dit artikel ook waardevol om te weten. En kan je misschien deze mensen ook helpen naar extra informatie over een strakker en gezonder lichaam. Deel dan dit artikel, dan help je niet alléén mij. Maar ook je vrienden kennissen en familie leden. Bedankt alvast!

 

Image copyright - musclebuildingnetwork.com

Gratis Nieuwsbrief

Best Bekeken Artikelen