EIWITREPEN MAKEN DOE JE ZO

MAAK JE EIGEN GEZONDE PROTEÏNE REPEN | LET OP 2 VARIATIES!

Eiwitrepen Maken Recept!

 • Aantal Stuks 10 -12
 • Bereidingstijd 25 minuten
 • Uw Voedingscoach: Joël Heijmans

MAAK JE EIGEN GEZONDE CHOCOLADE EIWIT/PROTEÏNE REPEN!

Wanneer je mijn artikel gelezen hebt over de Maaltijdvervangers van de verschillende dieet aanbieders. Dan ben je er achter gekomen, dat er in een aantal van dit soort producten veel suikers is verwerkt. In mijn ogen is dit niet in zijn geheel acceptabel dat deze producenten dit zo maken. En vooral omdat zij dit soort producten juist uitrollen in de markt als een dieet product. En zeker niet, wanneer jij dit wilt gaan kopen om juist te kunnen gaan afvallen.

In mijn ogen word je op deze manier, eigenlijk een beetje bedonderd. Waardoor ik direct aan de slag ben gegaan een vergelijkbaar product te ontwikkelen. Waarvan ik van mening ben, dat dit een gezondere variant is op de vele andere maaltijd-vervangers of eiwitrepen die er verkrijgbaar zijn in de winkels.

Uiteraard ben super blij met het eindresultaat. En weet ik zeker, dat jij op deze manier een betere eiwit/proteïne reep gewoon lekker zelf kunt gaan maken. Zonder dat je jezelf schuldig hoeft te voelen om deze zo nu en dan eens een keer lekker te gaan consumeren. En ik moet zeggen ze zijn best verslavend. Oeps......

Mijn chocolade eiwit/proteïne repen kan je in elke gewenst formaat maken. Waardoor je dit recept dan ook kunt gaan gebruiken als een verantwoord tussendoortje.

Maar let wel op..... probeer natuurlijk altijd zo min mogelijk te snacken! Dit heeft als reden dat, wat voor verantwoord snack recept je ook zult gaan maken. Je meer behoefte zult gaan krijgen in meer andere zoete dingen. Dus ook voor deze proteïne repen is het niet de bedoeling, dat jij de gehele dag alleen maar proteïne repen aan het nuttigen bent.

Want een gezond voedingspatroon bevat niet alléén een paar eiwitshakes en of maaltijdvervangers.

 
BELANGRIJK OM TE WETEN!

Wel is het van belang om te weten hoe jij dit recept wilt gaan inzetten in je dagelijks voedingspatroon. Hier bedoel ik mee, ga je deze eiwitrepen gebruiken voor extra energie en eiwitten voor of na het sporten. Of wil je dit recept gaan inzetten als een verantwoord tussendoortje tijdens jouw dieet.

Wanneer jij dit recept wilt gaan maken voor extra energie en eiwitten voor de sport. Maak dan de versie met honing. Wil je dit recept bereiden tijdens jou dieet! Vervang dan de honing voor Nutrena zoetstof!

Oké, wel zijn deze proteïne repen zo uitgebalanceerd dat je gezondere vetten binnen krijgt. En de energie uit de honing en havermout gelijk verdeeld word in je lichaam.

Waardoor je suikerspiegel niet in één keer de lucht in wordt geschoten. Qua eiwitten zitten er ongeveer 10 gram eiwitten per reep in verwerkt. Dus per reep heb je extra eiwitten binnen en goede meervoudige verzadigde vetten.

 
WANNEER KAN IK HET BEST DEZE PROTEÏNE REPEN GAAN NUTTIGEN?

Het best moment om deze eiwitrepen te nuttigen is net voor of na een workout. Jouw lichaam heeft dan meer behoefte aan energie en eiwitten. Consumeer dan jouw eigen gemaakte eiwitreep. En je bent zo weer up to date.

En oh ja, dit recept is goed voor 10 - 12 volwaardige eiwitrepen. Is dit teveel halveer dan alle ingrediënten en maak er 4 – 6 stuks van. Wanneer je de dieet versie maakt, probeer deze dan te nuttigen als toetje of als bonbon na de koffie.

 
NOG BELANGRIJK!

Wanneer je deze eiwitrepen maakt, dan moet je het geheel eerst nog een uur of twee in de vriezer stoppen. Daarna kan je opmaat snijden en per stuk verpakken in wat aluminium folie. De eiwitrepen zijn namelijk wat zachter van structuur. Wanneer deze op kamer temperatuur zijn.

Persoonlijk leg ik alle verpakte eiwitrepen in een bakje in de koelkast. En nuttig ik een reep na mijn workouts. Je kan deze ook in de vriezer laten en even een kwartier laten ontdooien.

Oké laten we snel gaan beginnen aan je eigen gemaakte Chocolade Proteïne Repen!

 
AANTAL PROTEÏNE REPEN

 • 10 - 12

 
BENODIGDHEDEN

 • 1 lasagne schaal
 • 1 grote kom
 • 1 lepel
 
INGREDIËNTEN

 • 90 gram Proteïne Poeder (vanille smaak)
 • 15 gram cacao poeder
 • 30 gram lijnzaad
 • 15 gram Chia zaad (optioneel)
 • 30 gram zonnebloempitten
 • 60 gram ongezouten pinda's
 • 150 – 200 gram havermout
 • 50 - 100 ml magere melk
 • 50 gram pindakaas met zo min mogelijk suiker (light versie)
 • 1 el olijfolie om de schaal in te vetten
 • 1 - 2 el. Bloemen Honing bio of 1 el. nutrena zoetstof
 • 2 tl. kokos snippers (optioneel)
 

BEREIDINGSWIJZE


Snij de pinda's in kleine stukken. Doe het eiwitpoeder, cacao poeder, lijnzaad, chia zaad, zonnebloempitten, 150 gram havermout en pinda's in een kom. En roer alles even goed door elkaar.

Vervolgens schenk je beetje bij beetje de melk erbij en blijf je goed roeren. Voeg de honing en pindakaas toe aan de proteïne mix en blijf goed roeren. Probeer ervoor te zorgen dat het een soort deegbal word. Dus niet te nat maken. Probeer dan ook met de melk een goede verhouding te krijgen. En schenk dan ook niet alle melk er in één keer bij. Beter te weinig dan teveel. Wanneer het proteïne deeg te nat is, dan kan je eventueel nog extra havermout toevoegen. Of een schepje proteïne poeder!

Wanneer je alle ingrediënten goed gekneed hebt tot een bal. Vet dan even een lasagne schaal in met wat olijfolie en voeg en verdeel de proteïne bal over de schaal. En druk deze goed aan. Zet de schaal een uur of twee in de vriezer.

Snij de proteïne repen op maat. Verpak vervolgens elk stuk in de aluminium folie. En berg deze op in een bakje in de vriezer of koelkast. Onthoud de repen zijn half zacht op kamer temperatuur.

Je zult na een paar happen merken dat deze proteïne repen je een vol en voldaan gevoel zullen geven. En best of all een hoop extra gezonde energie.

Eet smakelijkINTERESSE IN GEZONDE VOEDING?

Zoek jij een beetje hulp met het zoeken naar de juiste gezonde voeding. Of wil jij betere resultaten gaan krijgen met sport en voeding. Neem dan vandaag geheel vrijblijvend contact met mij op via onderstaande buttons!
 

UW VOEDINGSCOACH

Oprichter en Eigenaar

Oprichter en Eigenaar

Joël Heijmans
Button

Connect met mij!