Battle Rope Trainingen

BEN JIJ OP ZOEK NAAR EEN ECHTE VET KILLER WORKOUT?

Battle Rope Trainingen

  • Tijden en dagen in overleg
  • Provincie Utrecht, Stichtse Vecht
  • Uw Coach: Joël Heijmans

Misschien heb je nog nooit iets gehoord over Battle Rope trainingen! Of heb jij dit soort trainingen al eens voorbij zien komen in een Bootcamp les. Of nog beter, heb jij zelf ervaren wat zo'n training is. En wat dit voor jou kan gaan betekenen. Dan weet ik zeker, dat je mij gelijk zult geven. Dat een Battle Rope workout een heerlijke training is. Waarmee je zeker (meer) calorieën zult gaan verbranden dan reguliere andere trainingen. Kortom een echte vet-killer workout. Die iedereen een keer geprobeerd zou moeten hebben.

Oké in dit artikel ga ik je wat meer vertellen over de Battle Rope workouts en wat dit eventueel voor jou zou kunnen gaan betekenen.

Dus wil jij je iets beter laten informeren? Lees dan snel dit artikel. En wil jij nu ook een keer zo'n training ervaren. Neem dan even contact met mij op voor meer informatie. (Dit kan via onderstaande buttons)


DE BATTLE ROPE WAT IS HET EIGENLIJK?

Een Battle Rope is simpel gezegd, eigenlijk een stuk dik gevlochten touw. Wat je vaak op boten ziet liggen. Dus echt een stevig touw waarmee de boten aan de kades worden gelust. De Battle Rope is verkrijgbaar in verschillende maten. Je kunt dan denken aan 9m, 12m en 15m. Hoe langer het touw, hoe zwaarder de training. Tevens is de Battle Rope ook nog in verschillende diktes verkrijgbaar. Ook hierbij geld hoe dikker hoe zwaarder de training.

Bekijk even bovenstaande video. Dan krijg je een goede indruk hoe de Battle Rope eruit ziet. En wat je er eventueel mee kunt gaan doen!


DE VOOR EN NADELEN VAN EEN BATTLE ROPE WORKOUT!

Wanneer je bovenstaande video bekeken hebt. Dan zie je nog maar een x aantal oefeningen dat je met de Battle Rope kunt gaan uitvoeren. En geloof mij, er zijn nog zoveel meer geweldige oefeningen. Dat je voorlopig nog wel even zoet bent met de Battle Rope.

Maar wat zijn dan de voordelen!

Een Battle Rope workout is een training puur op snelheid en kracht. Waardoor de snelheid eigenlijk bepaald hoeveel calorieën je verbrand. Met daarbij natuurlijk het gewicht en lengte van het touw.

Doordat dit een lang touw is, kan je bijna niet aan zo'n training gaan wennen. Denk maar eens aan hardlopen. Wanneer je daar op gaat trainen. Dan weet ik zeker dat je na een paar weken, steeds langer en sneller kunt gaan hardlopen. Bij de Battle Rope is de vooruitgang iets ander. Want je moet al je energie continue verplaatsen in het touw. En het touw zorgt er eigenlijk voor dat de energie zo snel mogelijk word afgebroken. Waardoor je juist nog meer energie moet inbrengen om het touw in beweging te houden. Wanneer je niets doet, beweegt het touw simpelweg gewoon ook niet.

Doordat het touw eigenlijk al jouw energie absorbeert. Is het dan ook vrij pittig om dit touw in beweging te houden. En is het bijna onmogelijk wanneer je goed traint. Dit een uur lang goed vol te houden. Natuurlijk zal je net als iedere andere workout beter en sneller worden.

Maar je lichaam kan hier niet in zijn geheel aan gaan wennen. Waardoor je met elke workout het maximale van je lichaam zult gaan vragen. En zo de calorieverbranding optimaal ingezet wordt.

Daarbij zijn er nog meer voordelen tijdens de training met een Battle Rope. Je zult merken wanneer je hiermee actief aan de slag gaat. Je automatisch de buikspieren gaat aanspannen. Waardoor je een soort staande plank houding ontwikkeld. Daarbij zullen al je spieren en omliggende spieren in jouw boven lichaam optimaal belast gaan worden. Waardoor je fysiek sterker zult gaan worden.

Conditioneel is de Battle Rope helemaal het einde. Wat ik al zei, doordat je continue de energie in het touw moet brengen, betekent dit ook dat dit jouw (extra) veel energie kost. En je zo dus conditioneel, er vele malen erop vooruit zal gaan. Want eigenlijk moet je gewoon alles geven in elke oefening die je doet. Vergelijk het maar eens met zwemmen. Wanneer jij nooit zwemt en jij in één keer 100 meter voluit gaat borst crawlen. Dan weet ik zeker dat je ook helemaal stuk bent wanneer je de 100 meter afgerond hebt.

Kortom de Battle Rop is zeker een aanrader wanneer jij jouw training eens wilt afwisselen of wanneer jij conditioneel, fysiek en mentaal sterker wilt worden. Maar ook wanneer jij de vetverbranding nog beter op gang wilt helpen. Dus in mijn ogen is de Battle Rope is een echte vet-killer.


Wat zijn dan de Nadelen!

Persoonlijk zie ik dit niet als een nadeel maar juist als een uitdaging. En daar bedoel ik mee.... Wanneer jij bovenstaande video bekeken hebt, denk je misschien wel. Dit is iets te pittig voor mij. En sla je deze oefening vast en zeker over, wanneer je de Battle Rope ziet liggen in de sportschool.

De Battle Rope is ook een uitdaging en vergt veel energie. En moet je dan ook beslist gaan zien als een uitdaging. Maar ik kan goed begrijpen dat vele mensen dit soort workouts juist over slaan.

De Battle Rope workout is soms ook blessure gevoelig. Wanneer je de oefeningen verkeerd uitvoert en je motivatie optimaal is. Dan kan er net, als bij iedere andere trainingen blessures ontstaan. En zeker wanneer je nog nooit met een Battle Rope getraind hebt.

Daarom adviseer ik ook de eerste paar keer een Personal Trainer in te schakelen. Die jou daarbij kan gaan helpen. Zo heb jij een goede en prettige start met de Battle Rope. En zal je minder kans op blessures hebben.

Tevens is de Battle Rope prijzig in aanschaf. Dit is beslist een goede reden waarom veel mensen niet met een Battle Rope willen gaan trainen. Ikzelf heb deze beslissing wel ooit gemaakt. En kijk dan ook naar de voordelen in plaats van de nadelen. Maar ook dit begrijp ik volkomen. En kan ik jou hierin volledig mee gaan ondersteunen. Hoe lees dan snel verder.....


OP MAAT GEMAAKTE WORKOUTS

Woon jij in Maarssen, Utrecht, Vleuten, Leidsche Rijn en of Breukelen. Dan heb ik goed nieuws voor je. Ik als Personal Trainer kan jou volledig in ongeveer 30 – 45 minuten. Een paar geweldige oefeningen laten doen. En alles gaan uitleggen over de Battle Rope. 

Zo weet je zeker dat de bovenstaande voor en nadelen onderbouwd zijn. Interesse? Klik dan even op Personal Training aan Huis voor meer informatie!


INTERESSE IN EEN BATTLE ROPE WORKOUT?

Misschien ben jij na het lezen van dit artikel, net zou enthousiast geworden als ik over de Battle Rope. Wanneer dit zo is, neem dan vandaag nog even contact met mij op via onderstaande buttons! En plan een gratis Training en Intake gesprek in!

UW PERSONAL TRAINER

Oprichter en Eigenaar

Oprichter en Eigenaar

Joël Heijmans
Button

Connect met mij!

TRAININGEN MOGELIJK IN UTRECHT, MAARSSEN, OP BUUREN, LEIDSCHE RIJN, VLEUTEN EN BREUKELEN