Kettlebell Workouts (Trainingen)

Wil jij jouw bodyweight workouts uitdagender gaan maken. Of wil jij op een totaal andere manier je spiergroepen gaan aanspreken. Ontdek dan snel de vele voordelen van een Kettlebell Workout.
 

Wat is een Kettlebell?

Een kettlebell is simpel gezegd, een soort ijzeren bal met hansvaten. En heeft zijn weg in de vele fitnessscholen en Bootcamp lessen al gevonden. En zijn (net als bij dumbbels) in vele soorten en maten verkrijgbaar. Waardoor je dus op vele manieren qua gewicht kunt gaan trainen.
 

Waar komt deze trend dan vandaan?

De Kettlebell of ook wel girya genoemd, is uitgevonden door de russen in 1700. Vele jaren heeft het Sovjet Leger getraind met de Kettlebells om sterker te worden. En worden er ook sinds 1940 heuse wedstrijden georganiseerd met deze ijzeren kanonskogel. Deze kanonskogel werd pas echt populair toen de heer Pavel Tsatsouline deze ijzeren bal in Amerika introduceerde. Waardoor deze eigenlijk niet meer weg te denken is in alle sportscholen.
 

Wat zijn dan de voordelen van Kettlebell Workouts!

Wanneer jij sneller in conditie wilt komen, of juist sneller vet wilt gaan verbranden dan is de Kettlebell Training een echte aanrader. Doordat deze sloopkogel alle kanten op word getild en geswingd, moet het lichaam zich elke keer gaan aanpassen. In zowel balans, knijp kracht dan wel in spierkracht. Wanneer je de vele oefeningen erbij toepast die deze kanonskogel met zich meebrengt, Dan zal je merken dat dit niet zo maar een training is.
 
Dit simpel maar doeltreffende fitness tool word ook al toegepast bij vele revalidatie en fysio sessies. Je zult het merken, want onderrug klachten kunnen goed behandeld worden met een Kettlebell. Je conditie neemt toe, en dan hebben we het eigenlijk nog niet eens gehad over conditie. Je kunt dan wel spreken dat een Kettlebell workout één van die workouts is. Waarbij je het gehele lichaam in een zeer korte periode in topconditie kunt gaan brengen. Met een paar simpel lijkende oefeningen.
 

Wat zijn dan de nadelen!

Ik moet voorop zeggen dat deze sloopkogel meer voordelen heeft dan nadelen. Maar het enige probleem is toch echt de aanschaf van een Kettlebell. De prijzen variëren qua gewicht. En is dan ook gelijk een probleem wanneer je dit voor thuis wilt gaan aanschaffen. Wanneer jij zoiets hebt met 10 kilo train ik optimaal. Dan zal je merken, ook wanneer je de oefeningen zwaarder gemaakt hebt. Dat 10 kilo snel te licht gaat worden, en je dus zwaarder wilt gaan trainen. En je dus weer een nieuwe dient aan te schaffen. Wanneer je echt met een Kettlebell wilt blijven trainen is het dan dus noodzaak op meerdere kettlebells op lange termijn aan te gaan schaffen. En kan dit flink prijzig gaan worden.
 

In het kort nog de voordelen en nadelen!

  • Snelle resultaten
  • Verbetering van de Flexibiliteit
  • Verbetering van je core spieren
  • Verbetering van je algehele conditie
  • Simpel niet moeilijk te onthouden oefeningen
  • Voor zowel beginners dan wel voor gevorderden
  • Optimale krachttraining met een hoog verbrandingsfactor
  • Helaas duur in aanschaf
  • Door de snelle resultaten meerdere kettlebells nodig


Interesse in een Sloopkogel training?

Wanneer jij de voordelen van een Kettlebell workout zelf zou willen ondervinden. Neem dan eens contact met mij op. Ik verzorg namelijk professionele Kettlebell trainingen gewoon bij jou thuis of samen in de buitenlucht. Zo hoef jij geen Kettlebell aan te schaffen. En kan jij zo op deze manier direct een vliegende start gaan maken om alle voordelen van de Kettlebell eigen te maken. En de nadelen lekker de nadelen te laten. Interesse neem dan even geheel vrijblijvend contact met mij op door te bellen naar 06-51155921 of stuur mij een e-mail via het contact formulier op deze pagina.

Gratis Nieuwsbrief

Best Bekeken Artikelen