Ontdek de Battle Rope training – De perfecte vet-killer workout!

Misschien heb je wel nog nooit gehoord over Battle Rope trainingen! Of misschien heb jij dit al eens gezien of zelf ervaren wat zo'n training is. En wat dit voor jou kan gaan betekenen. Dan weet ik zeker dat je mij gelijk zult geven. Dat een Battle Rope workout een heerlijke training is. Waarmee je zeker (meer) calorieën zult gaan verbranden dan reguliere andere trainingen. Kortom een echte vet-killer workout. Die iedereen een keer geprobeerd zou moeten hebben.
 
Oké in dit artikel ga ik je wat meer vertellen over de Battle Rope workout en wat dit eventueel voor jou zou kunnen gaan betekenen. Dus weet je er nog niet zoveel over. Lees dan snel onderstaand artikel. En wil jij nu ook een keer zo'n training ervaren. Neem dan even contact met mij op voor meer informatie!
 

De Battle Rope, wat is het eigenlijk?

Een Battle Rope is simpel gezegd, eigenlijk een stuk dik gevlochten touw. Wat je vaak op boten ziet liggen. Dus echt een stevig touw waarmee de boten aan de kades worden gelust. De Battle Rope is verkrijgbaar in verschillende maten. Je kunt dan denken aan 9m, 12m en 15m. Hoe langer het touw, hoe zwaarder de training. Tevens is de Battle Rope ook nog in verschillende diktes verkrijgbaar. Ook hierbij geld hoe dikker hoe zwaarder de training.
 
In bovenstaande video krijg je een goede indruk hoe de Battle Rope eruit ziet. En wat je er eventueel mee kunt gaan doen!
 

Voor en Nadelen van een Battle Rope Workout?

Wanneer je bovenstaande video bekeken hebt. Dan zie je nog maar een aantal oefeningen dat je met de Battle Rope kunt gaan uitvoeren. En geloof mij, er zijn nog zoveel meer oefeningen. Dat je voorlopig nog wel even zoet bent met de Battle Rope.
 
Maar wat zijn dan de voordelen van een Battle Rope workouts!
 
Een Battle Rope workout is een training puur op snelheid en kracht. Waardoor de snelheid eigenlijk bepaald hoeveel calorieën je verbrand. Met daarbij natuurlijk het gewicht en lengte van het touw.
 
Doordat dit een lang touw is, kan je bijna niet aan zo'n training gaan wennen. Denk maar eens aan hardlopen. Wanneer je daar op gaat trainen. Dan weet ik zeker dat je na een paar weken, steeds langer en sneller kunt gaan hardlopen. Bij de Battle Rope is de vooruitgang iets ander. Want je moet al je energie continue verplaatsen in het touw. En het touw zorgt er eigenlijk voor dat de energie zo snel mogelijk word afgebroken. Waardoor je juist nog meer energie moet inbrengen om het touw in beweging te houden. Wanneer je niets doet, beweegt het touw simpelweg gewoon ook niet.
 
Doordat het touw eigenlijk al jouw energie absorbeert. Is het dan ook vrij pittig om dit touw in beweging te houden. En is het bijna onmogelijk wanneer je goed traint. Dit een uur lang goed vol te houden. Natuurlijk zal je net als iedere andere workout beter en sneller worden. Maar je lichaam kan hier niet in zijn geheel aan gaan wennen. Waardoor je met elke workout het maximale van je lichaam zult gaan vragen. En zo de calorieverbranding optimaal ingezet wordt.
 
Daarbij zijn er nog meer voordelen tijdens de training met een Battle Rope. Je zult merken wanneer je hiermee actief aan de slag gaat. Je automatisch de buikspieren gaat aanspannen. Waardoor je een soort staande plank houding ontwikkeld. Daarbij zullen al je spieren en omliggende spieren in jouw boven lichaam optimaal belast gaan worden. Waardoor je fysiek sterker zult gaan worden.
 
Conditioneel is de Battle Rope helemaal het einde. Wat ik al zei, doordat je continue de energie in het touw moet brengen, betekent dit ook dat dit jouw (extra) veel energie kost. En je zo dus conditioneel er vele malen erop vooruit zal gaan. Want eigenlijk moet je gewoon alles geven in elke oefening die je doet. Vergelijk het maar eens met zwemmen. Wanneer jij nooit zwemt en jij in één keer 100 meter voluit gaat borst crawlen. Dan weet ik zeker dat je ook helemaal stuk bent wanneer je de 100 meter afgerond hebt.
 
Kortom de Battle Rop is zeker een aanrader wanneer jij je training eens wilt afwisselen of wanneer jij conditioneel, fysiek en mentaal sterker wilt worden. Maar ook wanneer jij de vetverbranding nog beter op gang wilt helpen. Dus in mijn ogen is de Battle Rope is een echte vet-killer.
 
Nadelen van een Battle Rope Workout.
 
Persoonlijk zie ik dit niet als een nadeel maar juist als een uitdaging. En daar bedoel ik mee.... Wanneer jij bovenstaande video bekijkt denk je misschien wel. Dit is te pittig voor mij. En sla je deze oefening vast en zeker over, wanneer je de Battle Rope ziet liggen in de sportschool. De Battle Rope is ook een uitdaging en vergt veel energie. En moet je dan ook beslist gaan zien als een uitdaging. Maar kan goed begrijpen dat vele mensen dit soort workouts over slaan.
 
De Battle Rope workout is soms ook blessure gevoelig. Wanneer je de oefeningen verkeerd uitvoert en je motivatie optimaal is. Dan kan er net, als bij iedere andere trainingen blessures ontstaan. En zeker wanneer je nog nooit met een Battle Rope getraind hebt. Daarom adviseer ik ook de eerste paar keer een Personal Trainer in te schakelen. Die jou daarbij kan gaan helpen. Zo heb jij een goede en prettige start met de Battle Rope.
 
De Battle Rope is duur in aanschaf. Dit is zeker de allereerste reden waarom veel mensen niet met een Battle Rope willen gaan trainen. Ikzelf heb deze beslissing wel gemaakt. En kijk dan ook naar de voordelen in plaats van de nadelen. Maar ook dit begrijp ik volkomen. En kan ik jou volledig mee gaan ondersteunen. Hoe lees dan snel verder.....
 

Personal Battle Rope Workouts

Woon jij in Maarssen, Utrecht, Oud Zuilen of Breukelen. Dan heb ik goed nieuws. Ik als Personal Trainer kan jou volledig in één uur. Een paar geweldige oefeningen laten doen. En alles gaan uitleggen over de Battle Rope. Zo weet je zeker dat de bovenstaande nadelen onderbouwd zijn. En jij altijd nog kan gaan beslissen om verder te gaan trainen bij mij. Of om de Battle Rope toch op te gaan pakken in de Sportschool. Of sluit je aan bij één van mijn Bootcamp Lessen en ontdek de Battle Rope, gecombineerd met Bodyweight Oefeningen. Al met al, verschillende mogelijkheden om jou tot actie aan te zetten dacht ik zo.
 

Interesse in een Battle Rope Workout?

Misschien ben jij na het lezen van dit artikel, net zou enthousiast geworden als ik over de Battle Rope. Neem dan vandaag nog even contact met mij op via het contact formulier. Of bel even naar 06-51155921 voor meer informatie voor een gratis proefles van 20 – 30 minuten.

Gratis Nieuwsbrief

Best Bekeken Artikelen